27 junija, 2024

Aktivnosti

Odprta ULCA

V času Odprte ULCE je na voljo pink ponk miza, namizni nogomet, lahko pa samo hengaš, poslušaš glasbo, polniš telefon, bereš, delaš nalogo … prisotne mladinske delavke pa so na voljo za pogovor, pomoč ali družbo. Odprta ULCA ni samo prostor za aktivnosti, ampak tudi prijetno okolje za povezovanje s sovrstniki in ustvarjanje novih prijateljstev.DIY

Do it yourself ali naredi sam_a so delavnice, na katerih lahko izraziš svojo ustvarjalnost, se učiš novih veščin npr. šivanja na šivalni stroj. Na delavnicah uporabljamo odpadne materiale iz katerih izdelujemo nove stvari (torbice, mošnjički …) ali pa stvarem podaljšamo življenjsko dobo (zakrpamo stare ponošene hlače, ali pa jih predelamo v nekaj uporabnega).

Šivanje, robljenje, krpanje, pa tudi vezenje, pletenje in kvačkanje. Imaš idejo? Pridi in povej!


Break tečaji za mlade

Na Break tečajih pod okriljem Društva GOR se učimo od lokalno, nacionalno in mednarodno priznanih plesalk in plesalcev. Poleg tega se udeležujemo break dogodkov tako doma kot v tujini. Tečaj je odprt za vse od 15. leta dalje, predhodno plesno znanje ni potrebno. Pridruži se nam in odkrij svoj plesni potencial!Plesni ‘open session’

Na plesnih ‘open sessions’ se združujemo plesalke_ci različnih stilov, kot so hip hop, breaking, locking, popping, house, ter drugi posameznice_ki, ki se izražajo skozi gib. Na naših rednih srečanjih vadimo, izboljšujemo svoje plesne korake, delimo znanje in se skupaj zabavamo. ULCA je prostor, kjer lahko izpopolniš svoje plesne spretnosti, spoznaš nove prijatelje in izraziš svojo umetniško plat!


Avtonomna uporaba

Potrebuješ prostor za vaje, trening, srečanja, dogodke? Si ustvarjalka_ec umetnica_k, aktivist_ka, okoljevarstvenik_ca …? Si del ekipe mladih, ki želi narediti spremembo? Pošlji nam DM na Instagramu, pokliči na ULCA telefon 064 188 214 ali nam piši na info@ulca.si in se dogovori za brezplačno uporabo mladinskega centra!


Podpora

Mladinske delavke v ULCI mladim, ki za to izrazite interes, nudimo podporo pri soočanju z različnimi situacijami. Individualna podpora ti je na voljo po dogovoru, le povprašaj mladinske delavke (preko ULCA telefona, maila, IG ali FB). Zaupni pogovori so namenjeni razreševanju dilem in situacij, podpori pri prijavi na razpise, ustanavljanju društev, zavodov (…), organiziranju delavnic, pripravi na prostovoljsko aktivnost v tujini, strukturiranju učenja in urejanju dokumentacije. Če te kaj zanima, vprašaj!

sl_SISlovenian